Акар: „Подвлековме на важноста на заедничкото дејствување, единството и солидарноста“

На сојузниците јасно им ја пренесовме загриженоста во врска со ограничувањата на лиценците, иницијативите за санкции и обидите за закана против нашата земја кои го ослабуваат сојузот

1586603
Акар: „Подвлековме на важноста на заедничкото дејствување, единството и солидарноста“

 

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар, во врска со состанокот на министрите за одбрана на НАТО рече:

„Подвлековме на важноста на заедничкото дејствување, единството и солидарноста на сојузниците во борбата против тероризмот“.

Министерот Акар на состанокот на министрите за одбрана на НАТО која се одржува 2 дека преку видео конференција рече:

„На сојузниците јасно им ја пренесовме загриженоста во врска со ограничувањата на лиценците, иницијативите за санкции и обидите за закана против нашата земја кои го ослабуваат сојузот“.

Наведувајќи дека ако сојузниците се силни и сојузот ќе биде силен, Акар рече:

Подвлековме на важноста на заедничкото дејствување,  единството и солидарноста на сојузниците во борбата против тероризмот.

Турција, која ја слави 69-годишнина од членството во НАТО, ќе продолжи да игра активна улога во алијансата и да ги исполнува своите обврски во целост“ рече Акар.Слични вести