Бродот „Оруч Реис“ отплови за нови истражувања во Источниот Медитеран

Бродот „Оруч Реис“ кој поради лошите временски услови на 16 февруари во вторник се укотви во близина на пристаништето Чајагзи во Демре кај Анталија утрово отплови за нови истражувања во Источниот Медитеран

1586244
Бродот „Оруч Реис“ отплови за нови истражувања во Источниот Медитеран

Бродот за сеизмички истражувања „Оруч Реис“ кој додека ги продолжуваше своите истражувања во Источниот Медитеран поради неповолните временски услови се укотви во Анталија, отплови за нови истражувања.

„Оруч Реис“ по реализираните работи за одржување отплови од пристаништето на Анталија и реализираше сеизмички истражувања во Источниот Медитеран.

„Оруч Реис“ поради лошите временски услови утрото на 16 февруари во вторник се укотви во близина на пристаништето Чајагзи во Демре кај Анталија.

Заедно со „Оруч Реис“ во пристаништето Чајагзи се укотвија и двата реморкери по име „Атаман“ и „Џенгизхан“ од чија страна е придружуван.

Бродот за сеизмички истражувања „Оруч Реис“ и двата реморкери во негова придружба кои поради силната бура и лошите временски услови во Средоземното Море се укотвија во Демре кај Анталија, по дводневното исчекување, денеска утрово отпловија за нови истражувања во Источниот Медитеран.Слични вести