Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.489.624

Во последните 24 часа беа остварени 104.108 тестови

1585024
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.489.624

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 90 лица.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 27.652.

Во последните 24 часа беа остварени 115.794 тестови, а беа регистрирани 658 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 7.906.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 7.189 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 2.489.624.Слични вести