МНО: Сатерфилд потврди дека за убиството на 13-те турски граѓани е одговорна терористичката ПКК

Министерството за национална одбрана соопшти дека амбасадорот на САД во Анкара Дејвид Сатерфилд потврди дека за убиството на 13-те турски граѓани во Гара, на северот во Ирак, ја сметаат за одговорна сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1584209
МНО: Сатерфилд потврди дека за убиството на 13-те турски граѓани е одговорна терористичката ПКК

Амбасадорот на Соединетите Американски Држави (САД) во Анкара Дејвид Сатерфилд потврди дека за убиството на 13-те турски граѓани во областа Гара, во северниот дел на Ирак, ја сметаат за одговорна сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека синоќа беше остварена средба со американскиот амбасадор Сатерфилд во Министерството и се вели следното: „На средбата, амбасадорот на САД Сатерфилд го изрази своето сочувство за нашите војници кои загинаа во операцијата на Гара и за нашите 13 граѓани кои за време на операцијата беа убиени од страна на терористичката организација ПКК. Потврди дека за масакрот во Гара ја сметаат за одговорна терористичката организација ПКК.“Слични вести