Во оперативното подрачје Еуфратски штит фатени 2 терористи

Терористите се бавеа со извиднички активности за остварување терористички напад врз државната болница во Кандура

1583558
Во оперативното подрачје Еуфратски штит фатени 2 терористи

 

Во Џераблус приведени се двајца припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПЈД/ЈПГ/ПКК/КЏК кои вршеа извиднички активности за остварување бомбашки напад во градот на северна Сирија.

Според соопштението објавено од Гувернијата на Газиантеп, на северот на Сирија под координација на гувернијата се обезбедуваат консултантски услуги во Џераблус, кое со операцијата „Еуфратски штит“ во северна Сирија (во 2017 година) беше исчистен од тероризмот.

Во рамките на операцијата организирана од локалните безбедносни единици, кои дејствуваат во овој контекст, беа приведени двајца терористи, членови на терористичката организација ПЈД/ЈПГ/ПКК/КЏК, кои се бавеа со извиднички активности за остварување терористички напад врз државната болница во Кандура.

Во операцијата беа запленети пушки и 25 фишеци.Слични вести