На сириско-турската граница фатени тројца државјани на Нов Зеланд од кои една жена терорист

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека при влез од Сирија во Турција по илегални патишта се фатени тројца државјани на Нов Зеланд од кои една жена терорист, член на терористичката организација ДЕАШ по која е распишана сина потерница

1583966
На сириско-турската граница фатени тројца државјани на Нов Зеланд од кои една жена терорист

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека при влез од Сирија во Турција по илегални патишта се фатени тројца државјани на Нов Зеланд од кои една жена терорист, член на терористичката организација ДЕАШ по која е распишана сина потерница. 

Во споделената објава на профилот на Министерството преку социјалната медија се истакнува следното: „Од страна на припадниците на нашата погранична служба во населеното место Рејханли кај Хатај се фатени три лица државјани на Нов Зеланд кои се обиделе од Сирија да влезат во нашата земја по илегални патишта. Меѓу фатените се наоѓа и 26 годишна жена терорист на ДЕАШ по име С.А. по која е распишана сина потерница.“Слични вести