Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.475.329

Во последните 24 часа беа остварени 104.108 тестови

1583340
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.475.329

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 94 лица.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 27.471.

Во последните 24 часа беа остварени 104.108 тестови, а беа регистрирани 666 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 6.287.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 6.910 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 2.475.329.Слични вести