Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката ПКК/ЈПГ

1582504
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани тројца терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката ПКК/ЈПГ кои се обиделе да извршат напад и да се префрлат во подрачјето.

Во објавеното сопштение од Министерството за национална одбрана се нагласува дека нема да се дозволи да се нарушат спокојството и средината на доверба во подрачјето на операцијата Извор на мирот.

Во соопштението се истакнува дека турските командоси на задача во подрачјето спречија уште еден обид на терористите на ПКК/ЈПГ за напад и префрлување и неутрализираа тројца терористи.Слични вести