Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани двајца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1581773
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани двајца терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани двајца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои се обиделе да реализираат напад за нарушување на спокојството и средината на доверба во подрачјето.

Во објавеното писмено соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека успешно е спречен обидот за терористите за префрлување во подрачјето на операцијата Извор на мирот.

Во соопштението се вели дека од страна на турските командоси се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои се обиделе да реализираат напад за нарушување на спокојството и средината на доверба во подрачјето на операцијата Извор на мирот.Слични вести