Вечерва ќе се промовира Националната вселенска програма на Турција

Промоцијата ќе се одржи во 19.00 часот (според турско време) во Претседателскиот национален конгресен и културен центар

1580064
Вечерва ќе се промовира Националната вселенска програма на Турција

 

Со учество на претседателот Реџеп Тајип Ердоган вечерва ќе се промовира Националната вселенска програма на Турција и ќе се објаснат целите и проектите на Турција во вселенскиот сектор.

Промоцијата ќе се одржи во 19.00 часот (според турско време) во Претседателскиот национален конгресен и културен центар.

На промоцијата на Турската национална вселенска програма која беше подготвена од страна на за Турската вселенска агенција ќе присуствува и министерот за индустрија и технологија Мустафа Варанк.Слични вести