Кај Хатај, Османије и Газиантеп започната нова антитерористичка операција „Ерен-8 Аманослар“

Министерството за внатрешни работи соопшти дека кај градовите Хатај, Османије и Газиантеп е започната нова антитерористичка операција „Ерен-8 Аманослар“

1579147
Кај Хатај, Османије и Газиантеп започната нова антитерористичка операција „Ерен-8 Аманослар“

Продолжуваат серијата операции „Ерен“ коишто се започнати на 11 јануари со цел целосно елиминирање на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК од дневниот ред на земјата и неутрализирање на терористите за кои се проценува дека се засолнуваат во југоисточниот дел на земјата.

Министерството за внатрешни работи соопшти дека кај градовите Хатај, Османије и Газиантеп е започната нова антитерористичка операција „Ерен-8 Аманослар“.

Во оваа операција којашто се реализира од страна на Регионалната команда на жандармеријата во градот Адана учествуваат 1.670 припадници на безбедносните сили. 

 Слични вести