Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.449.273

Во последните 24 часа беа остварени 139.378 тестови, а беа регистрирани 632 ново заболени

1579642
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.449.273

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 103 лица.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 26.900.

Во последните 24 часа беа остварени 139.378 тестови, а беа регистрирани 632 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 8.103.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 8.567 лица, додека бројот на оние кои оздравеа се зголеми на 2.449.273.Слични вести