Авионите на воздушните сили и НАТО остварија тактичка обука

Мисијата „NEXUS ACE“ беше реализирана од страна на авионите на Командата на воздухопловните сили и авионот Е-3А АВАКС на НАТО

1578899
Авионите на воздушните сили и НАТО остварија тактичка обука

 

Мисијата „NEXUS ACE“ беше реализирана од страна на авионите на Командата на воздухопловните сили и авионот Е-3А АВАКС на НАТО.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Министерството за национална одбрана беше истакнато следното:

„Мисијата „NEXUS ACE“ беше реализирана од страна на авионите на Командата на воздухопловните сили и авионот Е-3А АВАКС на НАТО. „NEXUS ACE“ е тактичка обука изведена од авионот AWACS на НАТО и национални борбени авиони”.Слични вести