Турската војска ја продолжува стражата за татковината под смрзнувачки температури и снежна виулица

Министерството за национална одбрана (МСБ или MSB) сподели видео на кое се гледа како турската војска (Мехметчик) и покрај смрзнувачките температури и снежната виулица ја продолжува стражата за татковината

1578457
Турската војска ја продолжува стражата за татковината под смрзнувачки температури и снежна виулица

Турската војска (Мехметчик) и покрај смрзнувачките температури и снежната виулица ја продолжува стражата за татковината.

Министерството за национална одбрана (МСБ или MSB) ги сподели снимките на кои се гледа како турската војска (Мехметчик) води борба за живот под крајно тешки временски услови во привремената база на минус 30 степени Целзиусеви и на надморска височина од 3 илјади метри.

Видео снимката, на профилите на Министерството за национална одбрана (МСБ или MSB) преку социјалните медиуми беше споделена со пораката „Снимки од самопожртвуваноста, јунаштвото, храброста и борбата, снимени за време на снежна виулица.“

На видео снимката заземаат место снимки од моментот како турските војници (Мехметчик) и покрај тоа што поради снежната виулица тешко можат да се видат еден со друг се обидуваат да ги отворат со лопати своите ровови и како го поправаат срушениот оџак.Слични вести