Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.396.199

Во последните 24 часа беа остварени 145.067 тестови, а беа регистрирани 627 ново заболени.

1577637
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.396.199

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 113 лица.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 26.467.

Во последните 24 часа беа остварени 145.067 тестови, а беа регистрирани 627 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 7.909.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 8.815 лица, додека бројот на оние кои оздравеа се зголеми на 2.396.199.Слични вести