Амбасадорот на САД во Анкара Дејвид Сатерфилд: Турција е наш значаен НАТО сојузник

Амбасадорот на САД во Анкара Дејвид Сатерфилд рече: „За нас Турција е драгоцен НАТО сојузник, им придаваме значење на нашите односи со сите нивни димензии“

1578188
Амбасадорот на САД во Анкара Дејвид Сатерфилд: Турција е наш значаен НАТО сојузник

Амбасадорот на Соединетите Американски Држави (САД) во Анкара Дејвид Сатерфилд изјави за новинарите дека Турција е значаен НАТО сојузник и го рече следното: „Им придаваме значење на нашите односи со сите нивни димензии.“

Подвлекувајќи дека ќе им се придаде значење на билатералните односи помеѓу САД и Турција во периодот на новиот претседател на Соединетите Американски Држави (САД) кој наново ја презеде должноста, Сатерфилд рече: „За нас Турција е драгоцен НАТО сојузник, им придаваме значење на нашите односи со сите нивни димензии.“

Амбасадорот Сатерфилд напомена дека во последните неколку месеци е зголемен бројот на странските инвеститори во Турција и дека охрабрува и фокусирањето на вредноста на турската лира.

Амбасадорот на САД во Анкара Дејвид Сатерфилд  воедно додаде дека Соединетите Американски Држави (САД) секогаш имаат доверба во основната сила на турската економија.Слични вести