Во северниот дел на Сирија се неутрализирани 5 мина терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјата на операциите Извор на мирот и Еуфратски штит во северниот дел на Сирија се неутрализирани 5 мина терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1577238
Во северниот дел на Сирија се неутрализирани 5 мина терористи

Во подрачјата на операциите Извор на мирот и Еуфратски штит во северниот дел на Сирија се неутрализирани 5 мина терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Во објавеното сопштение од страна на Министерството за национална одбрана се истакнува дека група терористи се обиделе да се префрлат и отвориле провоцирачки оган врз подрачјата на операциите Извор на мирот и Еуфратски штит.

Според соопштението, се неутрализирани 5 мина терористи, припадници на ПКК/ЈПГ кои се обиделе да се префрлат и отвориле провоцирачки оган врз подрачјата на операциите Извор на мирот и Еуфратски штит во северниот дел на Сирија.

Во меѓувреме, портпаролот на Министерството за внатрешни работи Исмаил Чатакли на одржаната месечна прес-конференција информира дека во рамките на операциите за воспоставување на внатрешната безбедност во месец јануари се неутрализирани 73 терористи.Слични вести