Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со своите колеги од Велика Британија и Монголија

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со своите колеги од Велика Британија и Монголија, Доминик Раб и Батмунк Батсетсег

1576725
Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со своите колеги од Велика Британија и Монголија

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговори со британскиот министер за надворешни работи Доминик Раб и монголскиот министер за надворешни работи Батмунк Батсетсег.

Чавушоглу најпрвин разговараше телефонски со својот британски колега, министерот за надворешни работи Доминик Раб.

Според добиени информации од дипломатски извори, во телефонскиот разговор Чавушоглу и Раб дискутираа за Кипарското прашање и билатералните односи помеѓу Турција и Велика Британија.

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу потоа оствари телефонски разговор и со монголскиот министер за надворешни работи Батмунк Батсетсег.

Чавушоглу во телефонскиот разговор му честита на својот монголски колега за новата должност.

 Слични вести