Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани 10 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во областа на планината Кандил во северниот дел на Ирак се се неутрализирани 10 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1575971
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани 10 терористи

Во областа на планината Кандил во северниот дел на Ирак се се неутрализирани 10 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК. 

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана преку социјалната мрежа Твитер се истакнува дека во областа на планината Кандил во северниот дел на Ирак се утврдени група терористи, припадници на на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во соопштението се вели следното: „Како резултат на координираната работа на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) и Националната разузнавачка служба (МИТ), со реализирана воздушна операција се неутрализирани 10 терористи, припадници на ПКК кои се утврдени во областа на планината Кандил на северот на Ирак.“Слични вести