Во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана (МНО или MSB) соопшти дека во подрачјата на операциите Извор на мирот и Еуфратски штит во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи на ПКК/ЈПГ

1575719
Во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи

Во подрачјата на операциите Извор на мирот и Еуфратски штит во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ, кои се обиделе да се префрлат и отвориле провоцирачки оган врз овие подрачја.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана (МНО или MSB), тројца терористи се обиделе да се префрлат и отвориле провоцирачки оган врз подрачјата на операциите Извор на мирот и Еуфратски штит.

Терористите беа неутрализирани од страна на турските командоси.Слични вести