Министерот за национална одбрана Хулуси Акар во посета на Германија

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар отпатува за Берлин кадешто ќе оствари низа средби и разговори, додека најзначајната точка на дневниот ред на посетата ќе бидат случувањата во контекст на Источниот Медитеран

1575678
Министерот за национална одбрана Хулуси Акар во посета на Германија

Првата посета на високо ниво во новата година од Турција на Германија се остварува од страна на министерот за национална одбрана Хулуси Акар.

Во тие рамки, министерот за национална одбрана Хулуси Акар отпатува за Берлин кадешто ќе оствари низа средби и разговори.

Министерот Хулуси Акар ќе се состане со својата германска колешка, министерката за одбрана Анегрет Крамп-Каренбауер, додека најзначајната точка на дневниот ред на посетата на Германија ќе бидат случувањата во контекст на Источниот Медитеран.Слични вести