Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.379.070

Во последните 24 часа беа остварени 140.120 тестови, а беа регистрирани 630 ново заболени

1576106
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.379.070

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 120 лица.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 26.237.

Во последните 24 часа беа остварени 140.120 тестови, а беа регистрирани 630 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 7.795.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 8.639 лица, додека бројот на оние кои оздравеа се зголеми на 2.379.070.Слични вести