Ердоган го промовираше електричниот автобус без шофер

На состанокот на кабинетот ќе влеземе со „Атак Електрик“, првиот електричен автобус без возачи на 4-то ниво кој беше развиен од турски инженери и започна сериското производство

1575300
Ердоган го промовираше електричниот автобус без шофер

 

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган учествуваше на промовирањето на сериското производство на првиот електричен автобус без возач на 4-то ниво, развиен од турските инженери.

Претседателот Ердоган во изјавата по промовирањето рече:

„(Фирмите што произведуваат електрични автобуси без возач) Верувам дека со сериското производство, ќе дадат придонес името на нашата земја и на нашите брендови да се прочујат во овој сектор.“

Од друга страна, Ердоган на својот профил на Твитер ги сподели снимките од електричниот автобус за време на тест-возењето во претседателскиот комплекс

„На состанокот на кабинетот ќе влеземе со „Атак Електрик“, првиот електричен автобус без возачи на 4-то ниво кој беше развиен од турски инженери и започна сериското производство“.Слични вести