Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.362.415

Во последните 24 часа беа остварени 136.418 тестови, а беа регистрирани 641 ново заболени

1574670
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.362.415

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 128 лица.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 25.993.

Во последните 24 часа беа остварени 136.418 тестови, а беа регистрирани 641 ново заболен. Дневниот број на дијагностицирани е 6.562.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 7.006 лица, додека бројот на оние кои оздравеа се зголеми на 2.362.415.Слични вести