Мевлут Чавушоглу утре ќе отпатува во посета на Турската Република Северен Кипар (ТРСК)

Главна точка на дневниот ред на посетата на министерот за надворшени работи Мевлут Чавупоглу на 1 и 2 февруари ќе биде Кипарското прашање

1574397
Мевлут Чавушоглу утре ќе отпатува во посета на Турската Република Северен Кипар (ТРСК)

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу утре ќе отпатува во посета на Турската Република Северен Кипар (ТРСК).

Главна точка на дневниот ред на посетата којашто Мевлут Чавупоглу ќе ја оствари на 1 и 2 февруари ќе биде Кипарското прашање.

Притоа ќе биде разгледана патната карта во врска со преговорите коишто ќе се остварат по прашањето на решавањето на Кипарскиот проблем.

Освен тоа, на масата ќе бидат поставени и инвестирањата коишто ги реализира Турција во Турската Република Северен Кипар (ТРСК).Слични вести