Во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи на ПКК/ЈПГ

Министерството за национална одбрана (МНО или MSB соопшти дека во подрачјата на операциите Еуфратски штит и Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи на ПКК/ЈПГ

1574016
Во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи на ПКК/ЈПГ

Во подрачјата на операциите Еуфратски штит и Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Продолжува борбата против тероризмот како внатре во границите на земјата така и надвор преку границата.

Турските вооружени сили (ТВС) спречија уште еден обид на терористите за префрлување во подрачјата во северниот дел на Сирија кои се исчистени од тероризмот и во кои се воспоставени спокојството и средината на доверба.

Во објавеното соопштение од страна на Министерството за национална одбрана (МНО или MSB) се истакнува дека група терористи отвориле оган врз подрачјата на операциите Еуфратски штит и Извор на мирот и притоа се обиделе да се префрлат во овие подрачја.

Во соопштението се вели дека притоа се неутрализирани тројца терористи припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.Слични вести