Почна да функционира Заедничкиот турско-руски центар за следење на примирјето во Карабах

Почна да функционира Заедничкиот турско-руски центар за следење на примирјето во Карабах помеѓу Азербејџан и Ерменија

1574162
Почна да функционира Заедничкиот турско-руски центар за следење на примирјето во Карабах

Почна да функционира Заедничкиот турско-руски центар за следење на примирјето во Карабах. 

Записникот за соработка во врска со Заедничкиот турско-руски центар којшто е формиран за надгледување и контрола на примирјето во Карабах беше потпишан на 11 ноември.

Турција со заедничкиот центар во кој ќе бидат на задача еден генерал и 38 војници ќе придонесе за воспоставување на трајноста на примирјето и мирот и стабилноста во регионот.

Заедничкиот турско-руски центар за контрола на примирјето на териториитте на Азербејџан е формиран во градот Агдам кој е ослободен од окупација.

Инаку, од потпишувањето на договорот наваму турските и руските делегации водеа заеднички активности. 

Конечно завршија работите за формирање на заедничкиот центар во кој ќе бидат на задача турски и руски војници и кој почна да функционира од денеска.

 Слични вести