Претседателот Ердоган го прими иранскиот министер за надворешни работи Џевад Зариф

Претседателот Ердоган денеска во дворецот Вахдеттин во Истанбул го прими иранскиот министер за надворешни работи Мухамед Џевад Зариф кој престојува во посета на Турција

1573814
Претседателот Ердоган го прими иранскиот министер за надворешни работи Џевад Зариф

Претседателот Ердоган го прими иранскиот министер за надворешни работи Мухамед Џевад Зариф кој престојува во посета на Турција.

Приемот се одржа во дворецот Вахдеттин во Истанбул и беше затворен за медиумите.

На приемот присуствуваше и министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу.Слични вести