Претседателот Ердоган го прими авганистанскиот министер за транспорт Кудретулах Зеки

На приемот што се одржа во претседателската палата „Куллијето во Бештепе, во Анкара, присуствуваше и министерот за транспорт и инфраструктура Адил Караисмаилоглу

1573285
Претседателот Ердоган го прими авганистанскиот министер за транспорт Кудретулах Зеки

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган го прими министерот за транспорт на Авганистан Кудретулах Зеки.

На приемот што се одржа во претседателската палата „Куллијето во Бештепе, во Анкара, присуствуваше и министерот за транспорт и инфраструктура Адил Караисмаилоглу.

Во меѓувреме, за време на посетата на авганистанскиот министер за транспорт Кудретулах Зеки помеѓу Министрите за транспорт и инфраструктура на Турција и Авганистан беше потпишан Записник за разбирање за соработка во врска со активностите за истражување и развивање во сферите на транспортот.Слични вести