Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 131 лице, регистрирани се 6.912 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 131 лице, направени се 165.094 тестирања од кои се регистрирани 664 новозаболени, додека дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 6.912 лица

1573902
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 131 лице, регистрирани се 6.912 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 131 смртен случај.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна вкупно 25.736 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 165.094 тестирања од кои се дијагностицирани 664 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 6.912 лица.

Заврши лекувањето на уште 8.093 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2 милиони 348 илјади 309 лица.Слични вести