Обука со парада на Постојаната група на НАТО за поморски задачи-2 и турската фрегата „TCG GEDİZ“

Постојаната група на НАТО за поморски задачи-2 (SNMG-2) составена од шпанската фрегата 'ESPS CRİSTOBAL COLON' и турската фрегата 'TCG GAZİANTEP' заедно со турската фрегата 'TCG GEDİZ' на 26 јануари реализираа обука со парада (PASSEX)

1572928
Обука со парада на Постојаната група на НАТО за поморски задачи-2 и турската фрегата „TCG GEDİZ“

Постојаната група на НАТО за поморски задачи-2 и фрегатата „TCG GEDİZ“ реализираа обука со парада.

Во споделената објава на профилот на Министерството за национална одбрана преку социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „Постојаната група на НАТО за поморски задачи-2 (SNMG-2) составена од шпанската фрегата 'ESPS CRİSTOBAL COLON' и турската фрегата 'TCG GAZİANTEP' заедно со нашата фрегата 'TCG GEDİZ' на 26 јануари реализираа обука со парада (PASSEX).“ 

Во споделената објава беа објавени и фотографии во врска со обуката со парада.Слични вести