Турските војници уште една година во Аденскиот залив

Генералното собрание на Големото национално собрание на Турција го усвои предлог одобрението на Претседателство за продолжување на мандатот на поморските сегменти на Турските вооружени сили во Аденскиот Залив

1571840
Турските војници уште една година во Аденскиот залив

 

Мандатот на должноста на турските војници во Аденскиот залив беше продолжен за уште една година.

Генералното собрание на Големото национално собрание на Турција го усвои предлог одобрението на Претседателство за продолжување на мандатот на поморските сегменти на Турските вооружени сили во Аденскиот Залив, сомалиските територијални води, Арапското Море и соседните подрачја.Слични вести