Во склопот на Мисијата на НАТО во Ирак 25 турски воени инструктори заминаа на задача во Багдад

Министерството за национална одбрана соопшти дека во склопот на Мисијата на НАТО во Ирак за поддршка на ирачката армија се испратени на задача во Багдад 25 турски воени инструктори

1571382
Во склопот на Мисијата на НАТО во Ирак 25 турски воени инструктори заминаа на задача во Багдад

Министерството за национална одбрана соопшти дека за поддршка на ирачката армија и на задача во Мисијата на НАТО во Ирак во оваа земја се испратени 26 турски воени инструктори.

Во споделената објава на профилот на Министерството преку социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „Нашите воени инструктори во рамките на Мисијата на НАТО во Ирак за поддршка на пријателската и братска играчка армија заминаа за Багдад. Вкупно 25 наши војници од кои еден бригаден генерал ќе извршуваат задача во Мисијата на НАТО во Ирак.“Слични вести