Турција им достави медицинска помош на Турците Ахиска во Казахстан, Киргистан и Узбекистан

Доставената помош од 12 тони медицински материјали се состои од медиџински маски, маски N95, заштитни комбинезони, бесконтактен термометар, апарат за дишење (респиратор), средства за дезинфекција, штитници и лекови

1571509
Турција им достави медицинска помош на Турците Ахиска во Казахстан, Киргистан и Узбекистан

Турција им достави помош во медицински материјали на Турците Ахиска во Казахстан, Киргистан и Узбекистан.

Како резултат на заедничкото работење на Министерството за надворешни работи на Турција и Унијата на Турците Ахиска во светот (DATÜB) им е доставена помош во медицински материјали на претставништвата на Унијата на Турците Ахиска во светот (DATÜB) во Казахстан, Киргистан и Узбекистан, за борба против епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19). 

Предадените медицински материјали почнаа да се раздаваат.

Доставената помош од 12 тони медицински материјали се состои од медиџински маски, маски N95, заштитни комбинезони, бесконтактен термометар, апарати за дишење (респиратори), средства за дезинфекција, штитници и лекови.Слични вести