Претседателот Ердоган: Со преземените чекори за вакцинирање почнавме набрзина да ги купуваме нашите вакцини

Претседателот Ердоган истакна дека Турција со одлучност ја продолжува борбата против Ковид-19, во врска со што рече: „Процесот во кој дури и во најразвиените земји беа доживеани потресни сцени ние успеавме да го пребродиме со најмалку проблеми“

1571456
Претседателот Ердоган: Со преземените чекори за вакцинирање почнавме набрзина да ги купуваме нашите вакцини

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган учествуваше на церемонјата на Социјално назначување што се одржа во претседателската палата „Куллијето“ во Бештепе во Анкара.

Во говорот што го одржа во оваа пригода, претседателот Ердоган привлече внимание дека Турција со одлучност ја продолжува борбата против пандемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19)

Ердоган рече: „Процесот во кој дури и во најразвиените земји беа доживеани потресни сцени ние успеавме да го пребродиме со најмалку проблеми. Моментално постои недостаток од вакцина во најразвиените земји во светот, додека ние со преземените чекори за вакцинирање почнавме набрзина да ги купуваме нашите вакцини.“

 Слични вести