Ибрахим Калин по 61. рунда експлораторски разговори во Истанбул: Можно е да се решат сите проблеми, вклучувајќи го и Егејот

Портпаролот Ибрахим Калин на својот профил на Твитер во врска со експлораторските разговори коишто се одржаа денеска го напиша следното: „Под силното лидерство на нашиот претседател можно е да се решат сите проблеми, вклучувајќи го и Егејот.“

1570803
Ибрахим Калин по 61. рунда експлораторски разговори во Истанбул: Можно е да се решат сите проблеми, вклучувајќи го и Егејот

Портпаролот на претседателството Ибрахим Калин во врска со експлораторските разговори коишто се одржаа денеска во работната канцеларија во сарајот Долмабахче во Истанбул го рече следното: „Под силното лидерство на нашиот претседател можно е да се решат сите проблеми, вклучувајќи го и Егејот и нашата волја за тоа е целосна.“

Калин на својот профил на социјалната мрежа Твитер објави соопштение во врска со експлораторските разговори коишто се одржаа денеска во работната канцеларија на сарајот Долмабахче помеѓу делегациите на Турција и Грција. 

Портпаролот на претседателството Ибрахим Калин напиша: „Денеска во Истанбул започнаа експлораторските (истражувачките) разговори помеѓу Турција и Грција кои 4,5 години како не можеа да се одржат. Под силното лидерство на нашиот претседател можно е да се решат сите проблеми, вклучувајќи го и Егејот и нашата волја за тоа е целосна. Регионалниот мир и стабилноста се во интерес на секого.“Слични вести