Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.308.721

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 140 лица

1570218
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.308.721

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 140 лица.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 25.073.

Во последните 24 часа беа остварени 148.425 тестови, а беа регистрирани 682 нови заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 5.277.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 5.860 лица, додека бројот на оние кои оздравеа се зголеми на 2.308.721.Слични вести