Во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека со реализирана успешна воздушна операција се неутрализирани четворица терористи на ПКК кои се утврдени во областа Гара во северниот дел на Ирак

1569318
Во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи

Во реализирана воздушна операција на областа Гара во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Како резултат на координираната работа на Турските вооружени сили (ТВС) и Националната разузнавачка служба (МИТ), со реализирана успешна воздушна операција се неутрализирани четворица терористи на ПКК кои се утврдени во областа Гара во северниот дел на Ирак.“

 

 Слични вести