Министерот Сулејман Сојлу: Турција е земја која донира најмногу хуманитарна помош во последните 3 години

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу истакна дека Турција е земја која донира најмногу хуманитарна помош во последните 3 години во светот

1569078
Министерот Сулејман Сојлу: Турција е земја која донира најмногу хуманитарна помош во последните 3 години

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу во дадената вчерашна изјава во Анкара укажа на значењето на хуманитарната помош и појасни дека заедно се станува сведок на бесчувствителноста којашто се покажува по ова прашање од страна на Америка, Европа и другите побогати земји во светот.

Сојлу истакна дека Турција е земја која донира најмногу хуманитарна помош во последните 3 години во светот.

„Турција денеска е земја која има донирано најмногу хуманитарна помош во последните 3 години во светот. Ние не сме најбогатата земја на светот, меѓутоа ние сме најсовесната земја на светот, најмилостивата земја, ние сме најмолостивиот народ.“ - рече министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу.

 Слични вести