Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.296.050

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 149 лица

1569370
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.296.050

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 149 лица.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 24.789.

Во последните 24 часа беа остварени 163.142 тестови, а беа регистрирани 734 нови заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 5.967.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 6.018 лица, додека бројот на оние кои оздравеа се зголеми на 2.296.050.Слични вести