Честитки од Амбасадорот на РТ во Вашингтон до Бајден

Се надевам дека оваа нова администрација ќе покаже добра волја и здрав разум за зајакнување на односите на САД со нејзините долгогодишни сојузници

1568390
Честитки од Амбасадорот на РТ во Вашингтон до Бајден

 

Амбасадорот на РТ во Вашингтон Сердар Килич му честиташе на 46-от претседател на САД Џо Бајден, кој вчера свечено ја положи заклетвата и официјално ја започна должноста.

Во објавата на преку својот профил на Твитер, амбасадорот Сердар Килич им честиташе на американскиот претседател Бајден и потпретседателот Камала Харис, кои вчера ги започнаа своите должности.

Килич во објавата истакна:

„Се надевам дека оваа нова администрација ќе покаже добра волја и здрав разум за зајакнување на односите на САД со нејзините долгогодишни сојузници додека формира нови сојузи за подобро служење на регионалниот меѓународен мир и безбедност“.Слични вести