Претседателот Ердоган: Ја продолжуваме изградбата на голема и силна Турција

Претседателот Реџеp Тајјип Ердоган истакна дека ја продолжуваат изградбата на голема и силна Турција

1567538
Претседателот Ердоган: Ја продолжуваме изградбата на голема и силна Турција

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган денеска од претседателската Палата „Куллијето“ во Бештепе, во Анкара, се приклучи преку линк во живо на седумте редовни Конгреси на својата владејачка Партијата за правда и развој АКП (АК Партијата) во Сакарја, Јалова, Киркларели, Едирне и Чанаккале.

Во говорот што го одржа овде, претседателот Ердоган истакна дека ја продолжуваат изградбата на голема и силна Турција.

Ердоган рече: „Во секоја наша стекната продобивка на овие територии на коишто живееме веќе 1000 години се наоѓа трудот и еланот на милиони, крвта на милиони. И покрај изминатите 1000 години знаеме дека има такви кои посегнуваат (гаат претензии) по оваа наша татковина.“

Нагласувајќи дека ги знаат и оние кои за да не би ги виделе демократијата и економијата во Турција ги затвораат своите очи, ги затнуваат своите уши и ги зацрнуваат своите срца, претседателот Реџеп Тајјип Ердоган истакна дека ја продолжуваат изградбата на голема и силна Турција.Слични вести