Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со Џевад Зариф

Според добиени информации од дипломатски извори, во телефонскиот разговор помеѓу двајцата шефови на дипломатии Чавушоглу и Зариф, беа разгледани билатерални и регионални прашања

1567032
Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со Џевад Зариф

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со иранскиот министер за надворешни работи Џевад Зариф.

Според добиени информации од дипломатски извори, во телефонскиот разговор помеѓу двајцата шефови на дипломатии Чавушоглу и Зариф, беа разгледани билатерални и регионални прашања.Слични вести