Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.283.919

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 159 лица

1567825
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.283.919

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 159 лица.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 24.487.

Во последните 24 часа беа остварени 168.984 тестови, а беа регистрирани 752 нови заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 6.435.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 5.932 лица, додека бројот на оние кои оздравеа се зголеми на 2.83.919.Слични вести