Честитка од Мустафа Шентоп за изборот на Ондер Сеннароглу за претседател на Републичкото Собрание на ТРСК

Претседателот на Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) Мустафа Шентоп на својот профил на социјалната медија напиша: „Му честитам на Ондер Сеннароглу кој е избран за претседател на Републичкото Собрание на Турската Република Северен Кипар (ТРСК)“

1566924
Честитка од Мустафа Шентоп за изборот на Ондер Сеннароглу за претседател на Републичкото Собрание на ТРСК

Претседателот на Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) Мустафа Шентоп му честита на Ондер Сеннароглу за изборот за претседател на Републичкото Собрание на Турската Република Северен Кипар (ТРСК).

Шентоп во споделената објава на својот профил на социјалната медија напиша: „Му честитам на Ондер Сеннароглу кој е избран за претседател на Републичкото Собрание на Турската Република Северен Кипар (ТРСК), му посакувам успех во оваа поносна должност.“Слични вести