Помош во храна и лекарски преглед од турските војници во подрачјето на операцијата Извор на мирот

Турските војници Мехметчик доставија услуга во лекарски преглед и помош во храна во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел Сирија

1565817
Помош во храна и лекарски преглед од турските војници во подрачјето на операцијата Извор на мирот

Од страна на турските војници Мехметчик на задача во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија им е доставена помош на 44 лица во храна и лекарски преглед.

Според објавеното соопштение од страна на Министерството за национална одбрана, непрекинато продолжуваат работите за доставување помош на населението во подрачјето на операцијата Извор на мирот на, северот на Сирија.

Во тие рамки, од страна на Командата на 11-тата командоска бригада им е доставена услуга во лекарски преглед и им е раздадена помош во храна на 44 лица во селото Хенбел.

Подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија беше ослободено од окупацијата на сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК од страна на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) во 2019 година.Слични вести