Министерот за национална одбрана Хулуси Акар отпатува во посета на Ирак

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар во придружба и на началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер отпатува во официјална посета на ирачкиот главен град Багдад

1565796
Министерот за национална одбрана Хулуси Акар отпатува во посета на Ирак

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар во придружба и на началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер отпатува во официјална посета на ирачкиот главен град Багдад.

Министерот Хулуси Акар и генерал на армија Хулуси Акар во рамките на посетата на Багдад се планира да средби и разговори со низа ирачки високи функционери, вклучувајќи ги и ирачкиот претседател Бархам Салих, премиерот Мустафа ал-Ќазими и министерот за одбрана Џума Анад.

Како што се наведува, главната точка на дневниот ред посетата на министерот за национална одбрана Хулуси Акар и на началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер во Багдад ќе ја сочинува соработката помеѓу Турција и Ирак во борбата против тероризмот.Слични вести