Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа изнесува 164 лица

Во последните 24 часа беа остварени 151.342 тестови

1566147
Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа изнесува 164 лица

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 164 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 24.161.

Во последните 24 часа беа остварени 151.342 тестови, а беа регистрирани 748 нови заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 5.862.

Со оздравувањето на уште 7.905 пациенти, вкупниот број на оздравени од Ковид-19 в Турција се зголеми на 2.270.769 лица.

Од друга страна министерот за здравство Фахретин Коџа рече дека почнувајќи од денес започна програмата за вакцинација против Ковид-19 на лицата над 90 годишна возраст.

Денес почна и вакцинацијата на персоналот којшто работи во домовите за стари изнемоштени лица.Слични вести