Претседателот Ердоган сподели објава во врска со свечено отворените проекти вчера во градот Маниса

Во споделената објава под наслов „Ја подготвуваме нашата земја за светла иднина“ заземаат место изрази и информации во врска со новоизградените централи

1565114
Претседателот Ердоган сподели објава во врска со свечено отворените проекти вчера во градот Маниса

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган сподели објава на својот профил на социјалната медија Твитер во врска со новоизградените проекти коишто беа официјално отворени вчера во градот Маниса.

Претседателот Ердоган во својата споделена објава го напиша следното: „За да се прегрне нашата земја со своите цели и соништа работиме деноноќно, пролеваме пот. Четирите енергетски централи и снабдувањето со природен гас на Сома и Киркагач чие официјално отворање го остваривме во Маниса, посакувам да бидат аирлија за нашата земја и за нашите браќа од Маниса.“

Во споделената објава под наслов „Ја подготвуваме нашата земја за светла иднина“ заземаат место изрази и информации во врска со новоизградените централи.

„За инает на оние кои се надеваат дека Турција ќе се сопне, ќе биде вовлечена во криза и хаос, ја подготвуваме нашата земја за светла иднина.“ - напиша претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во својата споделена објава.

 Слични вести