Борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа: Починаа 165 лица, регистрирани се 6.436 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 165 лица, направени се 148.636 тестирања од кои се регистрирани 803 новозаболени, додека дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 6.436 лица

1565318
Борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа: Починаа 165 лица, регистрирани се 6.436 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 165 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна вкупно 23.997 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 148.636 тестирања од кои се дијагностицирани 803 новозаболени.

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 6.436 лица.

Заврши лекувањето на уште 8.812 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2 милиони 262 илјади 864 лица. Слични вести